sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Tilannekatsaus, ryhmä 1

Mustialan opiskelijat eivät ole vastanneet tarvekyselyymme, ja ryhmämme jäsenmäärä supistui kahteen. Minä ja Tuomas Jantunen jatkamme kahdestaan.

Teemme tehtävän tyttöystäväni ja hänen äidin tulevalle käsityöyritykselle. Aloitimme työskentelyn muutama päivä sitten. Tarkoituksena olisi tehdä kotisivut, verkkokauppa (vaikkei suoranaisesti liity sosiaaliseen mediaan),Facebook-sivut ja Picasa (tai vastaava).

Facebook-sivu on nyt luotu, mutta enemmän ongelmia on tuottanut kotisivujen ja verkkokaupan luominen. Voisivatko ohjaajat kommentoida, voiko verkkokaupan luoda tämän kurssin puitteissa, ja miten se kannattaisi tehdä?

Kokeilimme Weeblyä (jolla on mahdollista tehdä sekä kotisivut että verkkokauppa), jolla kotisivut pystyi luomaan todella näppärästi. Päätimme kuitenkin luopua Weeblystä, sillä verkkokauppaan oli mahdollista laittaa maksutavaksi ainoastaan dollarit, eikä suomalaisia verkkopankkeja olisi saanut liitettyä ollenkaan.

Suomalainen verkkokauppa (http://www.suomalainenverkkokauppa.fi/) vaikutti ihan hyvältä, mutta rekisteröitymisvaiheessa kysytään Y-tunnusta, eikä sitä vielä ole. Eri verkkokauppojen mahdollisuuksia vielä selvitellään ja tilaajalta kysytään, ovatko he valmiita maksamaan jostain maksullisesta verkkokaupasta, tai mahdollisesti jopa omasta kotisivutilasta/domainista.

Näillä näkymin kotisivut tehdään Google Sitellä, jos muut selvittelyt vievät liikaa aikaa eivätkä mahdu kurssin puitteisiin.

Antti Pitkälä ja Tuomas Jantunen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti