lauantai 26. helmikuuta 2011

Mitä sinulle tarkoittaa sosiaallinen media?

Kirjoita tänne mitä sosiaalinen media sinulle tuo mieleen? Miten olet hyödyntänyt sosiaalista mediaa ja mitä sinä odotat tältä opintojaksolta?

(Blogi on kuin päiväkirja, nämä kirjoitukset taltioituvat tännne palveluun aikajärjestyksessä. Blogia voi mukavasti elävöittää vaikka valokuvilla, kaaviokuvilla tai vaikka videoilla.)

19 kommenttia:

 1. Sosiaalinen media on mielestäni vuorovaikutteista toimintaa, esim. facebook, skype, messenger...
  Niitä voidaan hyödyntää monin eri tavoin ja eri tarkoituksiin. Hyvä esimerkki hyödystä on nyt Japanin viestintä katastrofialueelta, jossa toimiva mediatyökalu oli facebook, joka toimi kaikkialla, missä nettiyhteys on mahdollinen.
  Itse hyödynnän sitä yhteydenpidossa sukulaisiin ulkomaílla ja opiskelussa etä ja ryhmätöissä.
  Toivon löytäväni uusia työkaluja hyödynnettäväksi niin omassa työssä opettajana, kuin opiskelussa.

  VastaaPoista
 2. eli...Facebook on aivan loistava yhteydenpitoväline ja tapa löytää vanhoja ystäviä ympäri maailmaa. Kannatan kuitenkin vahvasti periaatetta että kyllä meilläkin siivotaan vaikka en ilmoita sitä Facebookissa

  VastaaPoista
 3. Sosiaalinen media on minulle nykypäivän viestintää. Ensimmäisenä tulee mieleen herkkyys ja nopeus reagoida uutisiin ja asioihin.

  Hyödynnän sosiaalista mediaa henkilökohtaisessa yhteydenpidossa, ja eniten hyötyä siitä on harrastamassani yhdistystoiminnassa kun pystymme kommunikoimaan toimijoiden kanssa paljon helpommin kuin vain kankeiden sähköpostilistojen avulla.

  VastaaPoista
 4. Sosiaalinen media luo nimenomaan uusia mahdollisuuksia. Sosiaalisen median avulla voi pitää yhteyttä ihmisiin, ottaa kantaa, vaikuttaa ja pitää itsensä ajan tasalla.

  VastaaPoista
 5. Sosiaalinen media tuo mieleen monia erilaisia tapoja kommunikoida verkkoympäristössä. Se on kaikin puolin kätevää nykypäivänä, kun työnteko ja vapaa-ajan yhteydenpito ei ole paikkaan ja aikaan sidottua.

  Oma tutustuminen sosiaalisen median hyödyntämiseen on melko vähäistä verrattuna lähipiiriini. Facebook, sähköposti ja blogien selailu (ei kirjoittaminen) on ennestään tuttua.

  VastaaPoista
 6. Sosiaalinen media on niin yhteydenpito kuin tiedon välittämiskanava. Eli sen käyttötarkoitus voi vaihdella juurikin Facebookissa tilapäivitysten turhanpäiväisyyksistä vakavien kriisien aikana yhteyden pitoon tai esim. vallankumouksien aloittamiseen. Nykyään myös kehitysmaissa monilla mahdollisuus osallistua sosiaaliseen mediaan, joten se on myös siellä tärkeä elementti, tieto kulkee entistä nopeammin myös paikkoihin joihin se ei ennen ole kulkeutunut.
  Sosiaalisen median avulla pystytään myös ilmaisemaan mielipiteitä ja luomaan maailmanlaajuisia ilmiötä( esim. elokuva Julie ja Julia perustuu blogiin)

  VastaaPoista
 7. Sosiaalinen media on monipuolinen viestintäverkosto ja nykyaikaa myös julkishallinnossa.
  Oma tavoitteeni on tutustua erilaisiin tapoihin hyödyntää sosiaalista mediaa eri yhteyksissä.

  VastaaPoista
 8. Samaa mieltä kuin Konsta eli sisältö vaihtelee huimasti niin kuin kaikessa mediassa , se muodostaakin joskus jonkinmoisen esteen käyttämiselle kun väsyy seulomiseen.
  En ole mikään kovin tottunut käyttäjä (toisin kun Annika antoi ymmärtää :)) ja tarkoitus olisikin opppia tällä opintojaksolla hyödyntämään monipuolisesti mahdollisuuksia.

  VastaaPoista
 9. Tällainenkin ajatus tuli mieleen: Sosiaalinen media on kestävää kehitystä, kun ihmiset ympäri maapalloa voivat olla reaaliajassa, helposti ja joustavasti yhteydessä keskenään ilman pitkiä lentoja tai ajokilometrejä.

  VastaaPoista
 10. Sosiaalinen media on mielestäni tärkeä osa viestintää nykyaikana. Ensimmäisenä tulee tietenkin mieleen facebook. Itse käytän sitä vapaa-aikana ja harjoittelussa. Vapaa-ajalla fb:n kautta on helppo pitää yhteyttä kavereihin ja sopia yhteisiä tapaamisia. Harjoittelussa olen luonut fb-sivun kampanjalle. Ihmisten on sitten helppo sinne kommentoida ja ottaa osaa.

  Sosiaalisessa mediassa tiedon päivittäminen on nopeaa ja helppoa. Lisäksi ne ovat yleisessä tiedossa ja yhä useempi käyttää niitä myös vapaa-aikanaan.

  VastaaPoista
 11. Sosiaalinen media tarkoittaa minulle yhteydepitoa uusin tavoin. Itse olen aika uusi (ja aluksi vastahakoinen) facebookin käyttäjä ja myös muut palvelut on aika vieraita vielä.

  VastaaPoista
 12. Edellisten lisäksi mieleeni tulee lähinnä, että sosiaalinen media on hyvä yhteydenpitoväline maantieteellisesti toisistaan kaukana olevien henkilöiden välillä. Facebook on oiva keskustelu- ja tiedon välittämiskanava esim. ulkomaalaisten kavereiden kesekn. Samoin skype ja kuvapalvelut toimivat hyvin tähän tarkoitukseen.

  Toki sosiaaliset mediat ovat muutenkin käytännöllisiä, mutta tuossa tarkoituksessa säästää vielä rahaakin, kun ei tarvitse soitella puhelimella tms.

  VastaaPoista
 13. Sosiaalisen median avulla itse kukin voi saada julkisuutta ja tuoda itseään esiin ja kommentoida toisten touhuja. Sosiaalinen media kasvattaa yhteisöllisyyttä. Siinä on myös hämärät varjopuolensa..

  VastaaPoista
 14. Aiempiin lisäyksenä, että sosiaalisen median kautta myös erilaiset ilmiöt pystyvät leviämään aiempaa moninkertaisella nopeudella. Se, että asuu isossa keskuksessa, josta vaikutteet ym. lähtevät, ei enää merkitse niin paljoa.

  VastaaPoista
 15. Sosiaalinen media mahdollistaa reaaliaikaisen yhteydenpidon globaalisti. Nykyaikainen viestintäkeino ja yhteydenpitokanava.

  Itsellä ei sosiaalisesta mediasta ihan älyttömästi kokemusta ole. Facebook tietysti ja blogien päivittäinen lukeminen lähinnä.

  VastaaPoista
 16. Itse olen tutustunut monien sosiaalisen median muotoihin(mm. facebook, sähköposti,messenger jne.)Minulla on ainakin kauseja, jolloin joku sosiaalinen media nousee ylitse muiden. Tällä hetkellä se on se facebook ja sähköposti, lukioaikana innostuin blogeista(kirjoitin itse, ja luin lähinnä tuttujen blogeja)ja teini-iässä messenger oli kovassa käytössä.

  VastaaPoista
 17. Olen käyttänyt aiemmin: google (s-posti, docs, vähän kalenteria), skype (kavereiden kanssa), blogger (http://kesatansaniassa.blogspot.com/), facebook, wiki ja mitäs muita niitä on..? Eli teknisesti monet asiat hallitsen ja uusiakin työkaluja osaan aika kivuttomasti ottaa käyttöön.

  Monet palvelut on hyviä ja käteviä, mutta tärkeämpää kuin tekniset ominaisuudet (vaikka niiden osaaminen on toki perusasia), on että käyttää tarkoituksen mukaista välinettä oikeassa paikassa. Ja tärkeää on, että palvelun kohderyhmä on oikeasti kiinnostunut asiasta ja kokee saavansa lisäarvoa sosiaalisen median käytöstä verrattuna live-kanssakäymiseen, koska muuten sos. median käyttö on turhaa, eikä ota tulta alleen.

  VastaaPoista
 18. Vuorovaikutteista tiedonvälitystä. Ei ehkä niinkään välttämättä ns. virallista asiaa vaan painottuu ehkä enemmänkin vapaa-aikaan - ainakin itsellä tilanne tämä. Itse käytän lähinnä facebookia sekä Messengeria. Blogia en ole itsekirjoitellut, tai kommentoinut muiden blogeja, mutta lukenut olen kyllä. Tietysti myös koulussa tullut käytettyä AdobeConnect-työkalua, mikä ehkä edustaa enemmän tätä virallisemman asian puolta.
  Toisinaan ahdistaa tämä teknisen osaamisen määrä. Mutta mielestäni on ehdottoman tärkeää ja hyödyllistä sekä tietysti nykypäivää/tulevaisuutta osata hyödyntää sosiaalisen median mahdollisuuksia! Itse haluaisin osata käyttää sujuvasti näitä työkaluja!

  VastaaPoista
 19. Esim. sellaiset tiedot voivat levitä ja vuotaa, jotka eivät ole tarkoitettuja kaikille - tai esim. lehdistölle.

  VastaaPoista